Over mij

Linde Segaert - Tapping Coach - EFT Coach - Life Coach

maar vooral ervaringsdeskundige om overleven om te buigen naar opnieuw kunnen genieten van het leven

Mijn jongere zelf…

Linde Segaert

Geboren onder sterrenbeeld Tweeling ben ik het type met zowel een heel rationele kant – als een kant die allesbehalve rationeel reageert. 

Na een zorgeloze kindertijd koos het rationele deel van mezelf voor een opleiding Boekhouding-Fiscaliteit. Toen beter bekend als Bedrijfsadministratie.
De school noemde toen nog Hantal (Kortrijk). Ondertussen groeide die uit tot VIVES – Studiegebied Handelswetenschappen en Bedrijfskunde
Op school leerden we een systeem van doorschrijfboekhouden. Een boekhouding volledig op papier – met een fichebak en carbonpapier. 
Jaarrekeningen werden toen nog ingevuld met een klassieke typmachine. Terwijl moderne boekhouders reeds een elektrische typmachine hadden…
Van zodra ik de schoolbanken verliet verdween dat doorschrijfsysteem echter geleidelijk aan naar de prullenbak – en begon de overschakeling naar computerboekhouding.
Ondertussen zijn we meer dan 30 jaar verder….  In al die jaren werd fiscaliteit alleen maar complexer – boekhouding nog meer en meer geautomatiseerd.  
In niets meer te vergelijken met toen ik pas van school kwam.

Einde 1999 werd dat rationele deel van mij zwaar opgeschrikt toen mijn man op amper 38-jarige leeftijd heel onverwachts kwam te overlijden.
Ja… iedereen gaat wel eens dood – wist ik…  Maar die jonge leeftijd was wel heel confronterend. 
Het werd een ervaring die mij leerde dat we zoveel mogelijk moesten genieten van alles wat er was – terwijl het er was… En dat deden we – heel intens…

Amper 2 jaar later stortte mijn wereld helemaal in. Eind augustus 2001 werd mijn enig kind doodgereden bij ons in de straat. Leeftijd : bijna 5 jaar oud. Een kind dat bruiste van leven – altijd vol creatieve ideeën – intens genietend van alles wat er was. Het ene moment bracht ik een dolgelukkig kind naar de buren – om daar samen met de buurkinderen te genieten van een ijsje. Nog geen kwartier later kreeg ik bericht dat er iets ergs gebeurd was…
Het meest ondenkbare…. op een fractie van een seconde…. en alles was voorbij…
Het leven zou nooit meer zijn wat het ooit geweest was. Ik was op dat moment alles kwijt… Zowel mijn enig kind… mijn toekomst… en vooral een heel groot deel van mezelf..
Terwijl alle gevoel uitgeschakeld was – overgeschakeld op automatische piloot – functioneerde mijn rationele kant naar de buitenwereld toe alsof er niets aan de hand was…

Delphine  (24/12/1996 – 27/08/2001)

Na die pijnlijke ervaring begon een jarenlange zoektocht…  Een zoektocht naar zingeving….  Naar een reden om verder te leven….  Hopend op een toekomstperspectief…

Eerst ben ik boeken gaan lezen… Boeken over ervaringen van anderen die een kind verloren hadden.
Ook heel veel hulpboeken over hoe een rouwproces verloopt… met heel veel tips…. waar ik bitter weinig aan had… 
Het was een heel verwarrende periode. Naar de buitenwereld toe functioneerde ik heel normaal. 
OK… Ik had na het ongeval wel last van concentratieproblemen… faalangst… heel veel verwarring…. slapeloosheid… en nog zoveel meer.
Dankzij de gewone gang van zaken – en een job die ik op volautomatische piloot kon doen – leek er in ieder geval niet zo veel aan de hand. 
Maar a
an de binnenkant zat ik volledig op slot. Helemaal vastgelopen. Nog heel weinig herinneringen. Geen gevoel. En vooral geen idee hoe het verder moest… . 

Toen boeken mij geen redding brachten ben ik opleidingen gaan volgen. Heel veel opleidingen… 
Van gratis opleidingen – tot dure – tot extreem dure. Opleidingen zowel in België als in het buitenland.  
Als je mij zocht in die tijd vond je me wel op de een of andere opleiding….
Wat zo belangrijk was aan die opleidingen was, dat ik daar tenminste nog mensen vond die ook interesse hadden in het bitter weinige wat mij nog interesseerde.   

Via een bijzonder boek van Carol Bowman “Wie was mijn kind” – en een zoektocht op het internet – startte ik in 2004 aan de SRN.
Een opleiding in Utrecht – aan de School voor Reïncarnatietherapie Nederland (SRN).. Een opleiding voor traumaverwerking.
Omdat traumaverwerking mij enorm boeide. Het interesseerde mij waarom bepaalde mensen op deze manier reageren op een trauma – terwijl andere mensen op een soortgelijk trauma op een totaal andere manier lijken te reageren. Terwijl ze ogenschijnlijk hetzelfde trauma hadden meegemaakt. 
Later heb ik begrepen dat het volgen van al die cursussen voornamelijk een reden was om mezelf te redden… 
Omdat al de rest zo zinloos leek gaf het volgen van zo’n opleiding – in aanwezigheid van mensen met soortgelijke interesses – mij tenminste een reden om verder te leven.

Einde 2005 – op het einde van die opleiding – voelde ik mij echter zo ontgoocheld.
Ik had gedacht – onbewust gehoopt – dat ik mij na het volgen van zo’n opleiding – veel beter zou voelen. En dat bleek helemaal niet het geval. Integendeel…
Waar ik kort na het ongeluk van Delphine helemaal niets voelde – kreeg ik nu last van allerlei emoties. Alleen had ik geen idee wat ik ermee moest…
Aangezien ik mezelf niet eens kon helpen – hoe zou ik dan anderen kunnen helpen… ?  Waarop ik afhaakte – en geen moeite deed om mijn certificaat te behalen. 

Ondertussen leerde ik heel veel over Touch for Health – Wellness Kinesiology – Brain Gym – training Bemiddelaar in Familiale Zaken. 
Allemaal interessante info – maar ook hier heel weinig waar ik zelf iets aan had. Ik liep nog steeds verloren – hopeloos op zoek naar zingeving….

Daarna een opleiding Silva Mind Control. Een heel boeiende methode om prestaties te verbeteren.
Vanuit deze opleiding was de stap heel klein om verder te gaan met Hypnose…Er volgden heel veel interessante trainingen. De meeste daarvan in Nederland. 
Conversationele hypnose – HypnoseCoach – Omni Training – Jeffrey Stephens – The Swan – Toneelhypnose – …   Allemaal heel boeiend.  
Alleen…. de verandering die ik zocht voor mezelf…. die voelde ik nog steeds niet… ondanks alles wat ik tot nu toe gedaan had.

Daarna een opleiding Psych-K.  De balansen die ik daar leerde brachten mij wel iets van verlichting. 
Maar de diepe intense pijn die ik nog steeds voelde – de gapende leegte in mijn leven – die kon in nog steeds met niets aanpakken.
In ieder geval niet voldoende om mij het gevoel te geven dat het leven toch nog de moeite waard was.
Meer dan 10 jaar na het verongelukken van mijn dochtertje liep ik nog steeds met zelfmoordgedachten rond.
Steeds maar moeten doen alsof het leven leuk was… Doen alsof al die zogenaamde leuke feestjes zo gezellig waren…
Terwijl ik alleen maar thuis wou zijn – helemaal alleen – zonder verplichting om te doen alsof….
Waarom zou ik verder gaan…. Wat voor zin had het allemaal…. Waarom………   
Steeds maar die pijn te moeten voelen…. Al die leegte waar ik geen antwoord voor vond…. Die zinloosheid van alles…. 
Ik had er meer dan genoeg van… Van alles…. !
Na alle moeite die ik reeds gedaan had… na zoveel wat ik reeds geprobeerd had…. niets kon mij helpen om die pijn in mezelf aan te pakken. 

Maar blijkbaar was de levenskracht om verder te gaan toch net iets sterker dan de gedachte om op te geven….

Geheel onverwachts vond ik een aankondiging voor een workshop met Jon Gabriel.
Terwijl ik eigenlijk moest blokken voor mijn examen van het BIBF – om verder te kunnen als zelfstandig boekhouder – besliste ik om dat te laten voor wat het was.
En toch naar Nederland te vertrekken… 
21 september 2013 – een dag die onbewust mijn leven veranderde. 
Ook al wist ik op dat moment nog niet hoe drastisch…

Na 11 september 2001 – nadat hij ternauwernood de terroristische aanval overleefde – ontdekte Jon hoe hij 103 kilo kon afvallen – op een heel natuurlijke manier.
Hij schreef een boek – vertaald “De Gabriel Methode”. En ontwikkelde de Jon Gabriel methode. Ondertussen is Jon reeds meer dan 10 jaar op hetzelfde gewicht. 
Daar wou ik meer van weten… 
Om te overleven was ik immers meer en meer gaan snoepen – met alle gevolgen van dien. Niet dat het dramatisch geworden was – maar wel voldoende om interesse te krijgen in alles wat met gewicht te maken had.

Na een heel boeiende dag besliste ik die opleiding te volgen….
De zoveelste opleiding op rij….

Met Jon Gabriel - 21 september 2013 tijdens een Jon Gabriel event in Hoofddorp (Amsterdam)

Ook al gaf De Gabriel Methode heel veel boeiende info over gewichtsproblemen, De Gabriel Methode op zich is geen methode om af te vallen.
Het is achterliggende info – verduidelijking – waarom bepaalde lichamen – ondanks extreme diëten – toch niet in staat zijn om te vermageren.
Een van de methodes die Jon zelf gebruikte – naast levendige visualisaties – bleek EFT (Emotional Freedom Techniques) of Tapping te zijn.

OK… Als dit de techniek is die zo belangrijk was – dan wou ik wel meer weten over die EFT

Richting Novet Amsterdam – voor een EFT training.
Hoewel de techniek op zich mij een beetje vreemd leek – dat tappen op mijn gezicht – voelde ik bij mezelf al heel vlug iets veranderen…
Dat was voldoende om die Tapping nog meer voor mezelf te gaan gebruiken. 
Wat ik niet meer voor mogelijk had gehouden gebeurde toen op relatief korte tijd……
Ik had eindelijk een techniek gevonden die me hielp om al die diepe pijn en het immense verdriet dat ik al jaren voelde eindelijk los te laten.
Het voelde alsof ik die diepe wonde van 2001 eindelijk volledig kon zuiveren – zodat ze alsnog kans kreeg om te genezen.
Uren heb ik zitten tappen – moederziel alleen – in de duinen van Wijk aan Zee – in de buurt van Amsterdam. Jankend – terwijl ik al mijn verdriet eindelijk kon loslaten.
Na al die jaren was het eindelijk weer mogelijk om echt te gaan voelen wat ik voelde. Meer dan 15 jaar na het ongeluk kon ik eindelijk het trauma van toen helemaal loslaten. 
De scherpe pijn, al het verdriet en al de rest waar ik na het ongeluk mee zat – dat is sindsdien helemaal verdwenen.
Twee dingen zijn er wel gebleven. Enerzijds het gemis om mijn kind. Een gemis dat er mag zijn. Al was het maar omdat er voor de rest van mijn leven iemand die ik zo extreem graag zie lichamelijk gemist wordt. Anderzijds – een innerlijk litteken. Het voelt ook aan zoals een echt litteken voelt. Enerzijds lijkt het  een genezen wonde – maar het blijft wel een gevoelige plek – vooral dan op bepaalde dagen en op bepaalde momenten.  
En ja, uiteraard blijven er dagen dat het wat moeilijker is. Dagen waarin het gemis wat sterker gevoeld wordt.
Maar dankzij Tapping is het mogelijk om ook die dagen heel goed door te komen. 

Kort na de EFT training kreeg ik de kans om in Amsterdam een EFT workshop te volgen bij Carol Look. Carol Look mag beschouwd worden als een wereldautoriteit op het vlak van EFT. Zij is een veel gevraagd spreekster en auteur. Zij ontwikkelde een eigen coachingprogramma – The Yes Code. Een coachingprogramma dat gebruik maakt van EFT om alle obstakels op te ruimen die iemand tegenhouden om zijn doel te bereiken.  

Na enkele workshops heb ik beslist om de jaartraining bij Carol te doen. 
Als ik iets écht goed wil leren kan ik beter bij de beste gaan… dacht ik zo…
Het werd een heel intense maar onvergetelijk mooie periode…  
Het werd bovendien een jaar om dankzij EFT nog heel veel op te ruimen bij mezelf. Om mezelf te bevrijden van alles wat me tot nu toe tegenhield om te mogen zijn wie ik altijd al had willen zijn. 
De achterliggende gedachte bij The Yes Code coaching is immers, dat wij als coach ook  voortdurend aan onszelf blijven werken. De Tapping of EFT is ondertussen al geruime tijd onderdeel geworden van mijn leven.  

Met EFT Coach Carol Look (New York)

Tapping.... de meest wonderbaarlijke Techniek...

Na alles wat ik zelf meegemaakt hebt – kan ik in alle eerlijkheid bekennen dat Tapping mij mijn leven terug gegeven heeft….
Ik weet nu – uit ervaring – dat zelfs het meest erge toch nog kan verwerkt worden.
Ook al zal iemand anders die iets ergs meegemaakt heeft misschien wel denken dat het zijne nog net iets erger is – en dat kan. 
Ook dan zou ik durven vragen om Tapping een kans te geven. 
Ik zou durven beweren : zolang je geen Tapping gebruikt hebt kan je niet in alle eerlijkheid zeggen dat je alles geprobeerd hebt om je beter te voelen…
Zelfs wanneer alles verdwenen is – is er toch nog een nieuw begin mogelijk.
Je kan ook een lange dure weg nemen – zoals ik gedaan heb.  Of het opgeven – zoals ik bijna gedaan heb…
Of je kunt beter meteen even informeren of Tapping iets is wat ook jou zou kunnen helpen…..
Al was het maar omdat ook jij het waard bent…

Met Dr. Lori Leyden – gerenommeerd trauma expert. 
Lori heeft Tapping naar Rwanda gebracht – om slachtoffers en nabestaanden van de genocide te helpen bij de verwerking van het trauma.

Met Dr. Peta Stapleton.
Peta is professor – verbonden aan de Bond Universiteit in Queensland (Australië). Peta doet reeds jarenlang onderzoek naar EFT en gewicht. Met buitengewone resultaten….  Stress blijkt immers een van de grootste, zoniet de grootste, boosdoener te zijn bij gewichtsproblemen. Terwijl Tapping een van de  grootste, zoniet de grootste, techniek blijkt te zijn om Stress aan te pakken. 

Dr. Peta Stapleton en Carol Look
Twee dames die keigoed zijn op gebied van Tapping.

Scroll naar boven